Υγιής Επιχειρηματικότητα

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί της ΧΕΛΥΔΟΡΕΑΣ, πιστεύουμε στην Υγιή Επιχειρηματικότητα η οποία επιτυγχάνεται μόνον όταν συνοδεύεται από ανιδιοτελή Κοινωνική Μέριμνα-Προσφορά και ανιδιοτελή Προστασία των Οικοσυστημάτων & της Ατμόσφαιρας.

Ξεκινούμε συστηματικές συνεργασίες με κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που συνεισφέρουν συνειδητά με τις τεκμηριωμένες δράσεις τους σε σημαντικές κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής στήριξης και σε έργα που βοηθούν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας με τη μείωση των ρύπων τους στα οικοσυστήματα ή/και με άλλες δράσεις.

Προτείνουμε σε όσες επιχειρήσεις έχουν τέτοια δράση, όπως επικοινωνούν μαζί μας για ενδεχόμενη συνεργασία.

Ενημερώνουμε όσους επισκέπτονται τη Χελυδορέα, πως έχουν ήδη γίνει προσπάθειες αναβάθμισης των προϊόντων μας σε σχέση με τους ρύπους που δημιουργούν στο φυσικό περιβάλλον, αλλά δεν έχουν ελαχιστοποιηθεί ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Επιπλέον αναβαθμίζεται σταδιακά ο τρόπος παραγωγής ενέργειας για ηλεκτροδότηση και θέρμανση με στόχο τη πλήρη απεξάρτηση από τους γαιάνθρακες. Μελετάται από σχετική εταιρεία τρόπος αποθήκευσης του βρόχινου νερού με στόχο τη χρήση του σε ανακυκλούμενη μορφή. Συγχρόνως και σταδιακά γίνονται αλλαγές στις τροφές και τα ροφήματα που θα καταναλώνονται στους χώρους του ξενώνα μας. Έχουμε απαλλαγεί σχεδόν από όλες τις μεταλλαγμένες και τεχνητές τροφές και ροφήματα και εστιάζουμε τη σίτιση σε σχεδόν 100% βιολογικά προϊόντα ελληνικής και μεσογειακής προέλευσης. Ελαχιστοποιήσαμε τη χρήση κρεάτων, αλλαντικών, αυγών και γάλακτος από μεγάλες παραγωγικές μονάδες, ενισχύοντας τους ντόπιους παραγωγούς:

**παρακαλούμε όσοι έχετε τέτοιες μικρές μονάδες επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν**.

Με το τρόπο αυτό μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα του άνθρακα και επιπλέον επιτελούμε κοινωνικό έργο στηρίζοντας τους ντόπιους Κορίνθιους μικροπαραγωγούς . Εστιάζουμε περισσότερο στη χορτοφαγική διατροφή με περισσότερα λαχανικά, φρούτα, σιτηρά (π.χ. σταρένιο ντόπιο ζυμωτό ψωμί, βρώμη και σίκαλη), ξηρούς καρπούς (η Κορινθία έχει άφθονους) και όσπρια (φάβα, φακή, ρεβίθια). Τα ροφήματα του καφέ γίνονται και από μανιτάρια (γανόδερμα) και άλλα δυναμωτικά και αντιοξειδωτικά φυτά. Αυξήσαμε την ποικιλία των αφεψημάτων από ελληνικά βότανα (που είναι αμέτρητα) και ως αλκοολούχα σερβίρουμε περισσότερο το ρακόμελο, τη τσικουδιά, το ούζο, τα σπιτικά λικέρ από φρούτα και τα τοπικά βιολογικά κρασιά από τους εξαίρετους βιολογικούς αμπελώνες της Κορινθίας.

Κατανοώντας τη διάθεσή μας για μια Υγιή Επιχειρηματικότητα παρακαλούμε τους πελάτες μας αλλά και τους προμηθευτές μας όπως και την τοπική μικρο-κοινωνία μας να δείξουν ανοχή στις σταδιακές αυτές αλλαγές και επιπλέον με μεγάλη χαρά περιμένουμε τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους όπως και τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

 

Στάθης Τριανταφύλλου, Πολιτικός Μηχανικός

Ελένη Αντωνοπούλου, Βιολόγος - Περιβαλλοντολόγος