Τοποθεσία

Σημεία ενδιαφέροντος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις δικές μας αγαπημένες διαδρομές, όλες προσβάσιμες μέσω ασφάλτινων δρόμων, όμως θα χαρούμε πολύ να σας προτείνουμε διαδρομές και δραστηριότητες που ταιριάζουν στα δικά σας ενδιαφέροντα: μπορούμε να οργανώσουμε για σας εκδρομές με οδηγούς βουνού και ορειβάτες στη κορυφή της Ζήρειας, ή να σας βοηθήσουμε στη κατάβαση του φαραγγιού της Φλαμπουρίτσας και να σας καθοδηγήσουμε στο πέρασμα ποταμών, στις πεζοπορίες στο οροπέδιο, στις βόλτες στην άγρια φύση ή στις ιστοριοδιφικές σας αναζητήσεις, πάντα με ειδικευμένους συνεργάτες, γνώστες της περιοχής. Απλά ρωτήστε μας!

Λίμνη Δάσιου

Μία πανέμορφη εποχική λίμνη, μόλις 15 χλμ από την Χελυδορέα, η Λίμνη Δάσιου είναι αγαπημένος προορισμός και αφετηρία για κάθε είδους δραστηριότητες, ή απλά για μια όμορφη βόλτα. Πολλά και καλά σεσημασμένα οδοιπορικά μονοπάτια περνούν από δω και η λίμνη είναι δημοφιλής προορισμός τόσο το χειμώνα που παγώνει δημιουργώντας μια ονειρική πίστα πατινάζ, όσο και το καλοκαίρι που στεγνώνει και προσελκύει λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η περιοχή προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, καθώς πολλά σπάνια είδη ζώων κατοικούν εδώ.
Από το οροπέδιο Ζήρειας, δίπλα στη λίμνη, ξεκινούν οι διαδρομές για την κατάβαση του φαραγγιού της Φλαμπουρίτσας και την ανάβαση στη ψηλότερη κορφή της Ζήρειας.

Μοναστήρι Αγ. Βλασίου

Μόλις 4 χλμ από την Χελυδορέα, το πρώτο κτίσμα του χτίστηκε στα 1400 μΧ, όταν σύμφωνα με την παράδοση, βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του Άγιου Βλάσσιου σε μια σπηλιά στην περιοχή. Στη διάρκεια της τουρκοκρατίας το μοναστήρι αποτέλεσε θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο της περιοχής και ακόμη και σήμερα προσελκύει πολλούς προσκυνητές. Χωμένο στα πεύκα και τα έλατα, το μοναστήρι επιλέγουν πολλοί για το γάμο τους ή την βάφτιση των παιδιών τους αλλά και για να γιορτάσουν το Πάσχα ή και τα Χριστούγεννα σε μια ατμόσφαιρα γνήσιας κατάνυξης.

Λίμνη Στυμφαλία

Η μυθική λίμνη Στυμφαλία, στα ανατολικά της μικρής Ζήρειας αποτελεί σταθμό μεταναστευτικών πουλιών στα μεγάλα διηπειρωτικά τους ταξίδια και έτσι είναι ιδιαίτερα γοητευτική. Ενδιαφέρον έχει επίσης ένα ενδημικό είδος ψαριού που ζει εδώ και έχει την ικανότητα να επιβιώνει στη λάσπη της λίμνης όταν τα νερά της υποχωρούν! Η διαδρομή από τη Χελυροδέα στην λίμνη Στυμφαλία περνά μέσα από πανέμορφα οροπέδια και γύρω από την Ζήρεια και θα σας γοητεύσει όσο και ο τελικός προορισμός σας. Εξαιρετικά ενδιαφέρον με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό έχει το νέο Περιβαλλοντικό Μουσείο της Στυμφαλίας, το οποίο σας συνιστούμε να επισκεφτείτε.

Φενεός / Λίμνη Δόξας / Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου

Η περιοχή κατοικήθηκε από τα νεολιθικά χρόνια και είναι ο τόπος που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Ηρακλής. Σ’ ένα εύφορο οροπέδιο ανάμεσα στα βουνά, με εντυπωσιακά γεωλογικά χαρακτηριστικά (υπόγειες φυσικές καταβόθρες αποστράγγισης των υδάτων) ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Φενεού, η πανέμορφη τεχνητή λίμνη Δόξας, πνιγμένη στα μαύρα πεύκα, και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου το οποίο λειτούργησε και ως αρχηγείο της Φιλικής Εταιρίας στα χρόνια της Επανάστασης θα σας μαγέψουν και θα κάνουν τη βόλτα σας ως εκεί αξέχαστη!

Επισκεφτείτε και το μικρό αλλά με σημαντικά ευρήματα μουσείο της Αρχαίας Φενεού.
Αξίζει ακόμα να επισκεφτείτε τα χωριά Γκούρα, Μεσινό, Καστανιά, Καριυά, Εβροστίνα, Λυκουριά, Σοφιανά, Λαγκαδαίικα, Μάννα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ως τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία.